IORDANIA - 11 Zile

Ziua 1 - București - Amman

        Plecăm din București la ora ….. și ajungem în Amman la ora ……

        După sosirea în Amman și efectuarea formalităților vamale, vom fi transferați la hotel. 

Ziua 2 - Tur privat Amman si Jerash

        Vom face un tur al orașului Amman. Construit pe șapte coline, Amman, este un oraș modern, iar centrul său istoric este cartierul cel mai animat.

         Vizităm Citadela, construcție care domină centrul vechi al Ammanului, Templul lui Hercule (cunoscut de asemenea ca Marele Templu din Amman) și Biserica Bizantină.

        Vom vizita Teatrul Roman, ridicat în perioada stăpânirii lui Marcus Aurelius (161 – 180 e.n.) sub forma unui amfiteatru mare și abrupt ce are o capacitate de 6.000 de locuri.

        Turul va continua cu o cu vizită la Moscheea Regelui Abdullah I, una dintre cele mai mari din Iordania, domul având un diametru de 35m și o suprafață totală de aproximativ 1500 metri pătrați.

         În a doua parte a zilei vizităm orașul roman  Jerash , așezare urbană tipic romană cu străzi pavate, temple ridicate pe coline, teatre spațioase, piețe publice, fântâni și ziduri ce-și fac loc printre turnuri și porți. Vechiul oraș Jerash este unul dintre cele mai bine păstrate orașe romane din lume.

Ziua 3 - Amman - Madaba, Mount Nebo, Kerak, Little Petra

      Astăzi plecăm din Amman spre Little Petra.

      Prima oprire va fi în Madaba, “Orașul Mozaicului” , unde principala atracție este o hartă din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, orașe dar și Delta Nilului. Vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe.

Ajungem apoi la  Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, unde se află mormântul lui Moise. Aici ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte.  

     Pornim spre Castelul Kerak ( unul dintre cele mai bune exemple de construcție din timpul Cruciadelor). Aici  pornim pe urmele istoriei, alături de regii Salah ad-Din, Baldowin și a reginei Sybilla.

      Seara ajungem la Petra.  Cine dorește, poate participa la uimitorul spectacol ” Petra by Night” de la ora 20. Pătrundem într-o lume magică și ne conectăm la istoria străveche a Nabateenilor. Este o experiență unică! V-o recomand !

         După spectacol ne așteaptă un loc uimitor de cazare, în Little Petra, într-un tărâm de basm , în “igloo-uri” de poveste.

Ziua 4 - PETRA

        Astăzi începem explorarea uneia dintre cele 7 minuni ale lumii noi – Petra.

        Celebrul oraș antic care se află pe jumătate ascuns în peisajul suflat de vânt din sudul Iordaniei, cel mai pețios site de patrimoniu UNESCO din lume.

         În antichitate orașul se numea Rekem și apare menționat în manuscrisele de la Marea Moartă.  Se presupune că a fost construit începând cu secolul al VI-lea Î.Hr.,  de către nabateeni, un popor semitic, și a fost capitala lor până în 106 d.Hr., când a intrat în componența Imperiului Roman, devenind capitala provinciei Arabia Petrea.

Ziua 5 - Little Petra - Wadi Rum

        Astăzi  explorăm Little Petra (Siq al-Barid) – care este o vale îngusta situată la aproximativ 8 kilometri nord de centrul orașului Petra. Locul este un bogat site arheologic, cu morminte tăiate în piatră, arhitectură construită din piatră și inginerie hidrologică complexă. Situl este situat în interiorul fertil al nordului Petrei, un peisaj care păstrează dovezi ale viticulturii și vinificării pe scară largă, alături de cultivarea cerealelor, măslinelor și a altor produse. Continuăm să vizităm Izvorul lui Moise, locul unde Moise a lovit o stâncă cu toiagul și a ieșit apa.

        Apoi plecăm spre Wadi Rum sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici găsim aventura și  vom simți romantismul Deșertului Arabiei.  Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi  si munți  din travertin erodați , crescând  printre nisipuri colorate în alb și roz. Ne bucurăm de  un safari  4×4 de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabiei, vizitând totodata și cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum .

        Ne vom caza în “igloo-uri “de lux în mijlocul deșertului, intr-unul dintre cele mai spectaculoase locuri de cazare din  Wadi Rum. Ne vom bucura de cerul înstelat și liniștea profundă a deșertului.

Ziua 6 - Wadi Rum - Aqaba

        Cine dorește – poate zbura cu balonul deasupra deșertului la răsărit.

        Astazi ajungem în Aqaba, frumoasa stațiune la Marea Roșie. Timp liber și relaxare la plajă.

Ziua 7 - Aqaba

        Astăzi ne relaxam la Marea Roșie.

        Opțional, cine dorește poate merge în croazieră pe Marea Roșie.

Dead Sea (Marea Moarta) https://dreamteamholidays.ro

Ziua 8 - Aqaba - Marea Moartă

        Astăzi ne îndreptăm spre Wadi Araba de-a lungul malului Mării Moarte. Zi liberă la Marea Moartă – cel mai jos punct de pe Pământ.

Ziua 9 - Marea Moartă

        Astăzi ne răsfățăm la Marea Moartă. Situată la 430 metri sub nivelul mării, cea mai scăzută elevație de pe glob, Marea Moartă este, de fapt, un lac cu o salinitate foarte ridicată, de 342 g/kg, care te ajută să plutești la suprafața apei, fără cel mai mic efort de a înota.

        Marea Moartă oferă nenumarate beneficii prin mineralele pe care le conține, fiind locul potrivit pentru un scurt sejur de răsfăț, atât pentru trup, cât și pentru suflet. Tratamentele Spa oferite aici sunt experiențe în sine prin proprietățile curative surprinzătoare, iar în aceste 2 zile vă puteti oferi un răsfăț la superlativ pentru minte și corp.

        Opțional – putem vizita  Izvoarele Termale Ma’in Hot Spring care formează de fapt un sistem compus din 63 de izvoare termale mineralizate și de cascade a căror beneficii asupra sănătății au fost recunoscute înca din antichitate.

Dead Sea (Marea Moarta) https://dreamteamholidays.ro

Ziua 10 - Marea Moartă

  • Marea Moartă

     A doua zi de răsfăț la Marea Moartă sau opțional –  putem merge în rezervația Wadi Mujib să facem “trekking” și “canyoning”. O experientă plină de adrenalină și peisaje mirifice. Nu puteți rata așa ceva! Canionul este deschis doar pe perioada verii!!!

Ziua 11 - Marea Moartă - Betania - Amman

        Dimineața poți vizita opțional  Betania,  locul sfânt unde Ioan Botezătorul l-a botezat pe Iisus în apa din albia Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie și din textele bizantine și medievale.

        Ne vom conecta cu vibrațiile și energiile înalte ale Lui Isus Hristos și ale Fecioarei Maria și  ne vom încărca bateriile pentru drumul spre casă.

        După prânz vom pleca spre aeroportul din Amman .        

        Zbor Amman – Bucuresti – 18:35

Hoteluri unde ne cazam

* * * *

Oraș

Aqaba

Amman

Petra

Wadi Rum

Marea Moartă

Hotel

Grand Tala Bay – https://talabay.net/

Seven Wonders Luxury Camp https://sevenwondersluxurycamp.com/ 

Memories Aicha Luxury Camp – cort panoramic deluxe – https://planetofhotels.com/ro/iordania/wadi-rum/memories-aicha-luxury-camp

Nopți

3 Nopți

2 Nopți

2 Nopți

1 Noapte

 

2 Nopți

Servicii incluse:

  • Bilete de avion (cu bagaj de cală 20 kg + bagaj de mana)
  • Taxele de aeroport
  • Taxa de viza
  • Cazare cu demipensiune în: Petra, Wadi Rum, și o zi la Marea Moartă (mic dejun+cina) 
  • Cazare cu mic dejun în Amman, Marea Roșie și o zi Marea Moartă
  • Toate transferurile, tururile și vizitele menționate în program: 
  • Taxele de intrare la siturile turistice mentionate in program: Petra, Jerash, tur Amman, citadela, templul lui Hercule, Moscheea albastra, Madaba, Mount Nebo, Kerak, safari ( Rezervația Wadi Rum )
  • Ghid local vorbitor de limba romana
  • Asistență turistică pe toată perioada vacanței
  • Însoțitor de grup din partea agenției pe toată perioada vacanței

Servicii neincluse:

  • Cheltuieli de natură personală
  • Asigurare completă de calatorie (medicală și storno)
  • Excursii opționale: Wadi Mujib (50 $ usd) , Petra by Night (40 $ usd), Betania (60 $ usd),  croazieră, snorkelling cu prânz inclus  Marea Roșie (60 $ usd)
  • Safari  ( 12 $ usd )
  • Băuturi la mese și alte mese decât cele menționate
  • Tips ghid și șofer – 55 $ usd

Prețuri

 

 

Tarif de persoană în cameră Dublă

2400 $ usd

Single Room supplement

240 $ usd

Rezervarea se face prin achitarea unui avans de 30%  (și o copie după pașaport – pentru viză și asigurare), iar restul de bani se achită eșalonat pană la 30 zile înainte de plecare.

Iordania - Follow your heart and enter the kingdom of heaven

Cuprins

THE TRAIN RIDE ADVENTURE

    Participăm la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învătăm istorie participând la revoluție. (Opțional)