De ce meriți o vacanță în Cappadocia

Ai terminat cu munca pe ziua de azi. Și simți nevoia să te relaxezi. Simți că meriți asta. Fie că te întâlnești cu prietenii, că savurezi un film bun alături de persoana iubită sau că ieși la plimbare cu familia, finalul de zi trebuie să fie o răsplată emoțională a efortului depus de-a lungul zilei. Asta este o vacanță în Cappadocia: cea mai binemeritată, intensă, magică răsplată pe care o poți primi după luni de muncă, de rutină, de stres și deadline-uri. Este un cocktail uriaș, savurat cu nesaț, care amestecă în el toate licorile unei vacanțe perfecte: peisaje spectaculoase, cultură, istorie, shopping, experiențe unice, tradiție culinară. Așa că scopul nostru din acest articol este, nu să îți spunem ce poți să faci într-o vacanță în Cappadocia (asta poți să citești oriunde), ci să te convingem nu numai că meriți o vacanță în Cappadocia, ci că ai nevoie de ea mai ceva ca de finalul de zi relaxant al unei zile de muncă. Să vedem de ce:

Meriți pace și echilibru

Liniștea o găsim numai în noi înșine, dacă știm să ne ascultăm cu adevărat dorințele și să ne ajutăm singuri pentru împlinirea lor. O vacanță în Cappadocia îți poate aduce acel echilibru de care ai nevoie și pe care, poate l-ai uitat, l-ai pierdut sau l-ai ignorat în tumultul zilnic al rutinei de acasă. Cum? Dacă știi să te lași dus emoțional către ceea ce îți oferă peisajele tulburător de frumoase ale ținutului acesta de basm. Fiecare floare, nor, vale, fiecare stâncă, fiecare casă săpată în tuful antic al vulcanilor ce au fost martori ai creației lumii, fiecare rotire a dervișilor dansatori, adaugă în sufletul tău un binemeritat: ”Felicitări! Exiști! Respiri! Ești aici, prezent în acest loc unic din lume. Regăsește-te!”. Și uite așa, privind în zarea magică desenată de formațiunile unice în lume, simțind în aer istoria străveche încărcată de înțelepciune și de spiritualitate, vei deveni cel mai iscusit acrobat pășind pe funia vieții cu un echilibru și o pace pe care le meriți din plin.

Meriți alint culinar

Și uite așa, privind Valea Îndrăgostiților, absorbind cu nesaț spectacolul cetății Ortahisar sau dansul ireal al baloanelor cu aer pictat de răsărit și de nuanțele de galben, roșu, alb și roz al formațiunilor stâncoase fantasmagorice, vei primi un alint neașteptat: cel al savorilor Anatoliei. Vei putea degusta cu trupul și sufletul ceaiurile intense, cafele tari și aromate sau magnificul salep, o băutură cremoasă din lapte și tuberculi de orhidee sălbatică, condimentată cu scorțișoară. Dar nu ne oprim la băuturi, dimpotrivă, meriți să simți cu adevărat savoarea culinară a acestui ținut prin preparate care îți vor hrăni sufletul: menemen (omletă cu sos din roșii, ardei roșu & iute și brânză), testi kebab (kebab în oală de lut), dugun cobasi (faimoasa supă din carne de miel), tandir (friptură de miel), guvec ve sac tava (preparat tradițional cu legume și carne pui), manti (ravioli turcești), kuru kaymak și gozleme (plăcinte cu brânză sărată servite cu melasă). Și să nu uităm de vin, care, deși pare nelalocul lui într-o țară musulmană, este la loc de cinste în Cappadocia, care este o regiune viticolă și îți oferă un binemeritat alint bahic. Podgoriile de vin ale Cappadociei au o istorie veche de 4000 de ani și produc un soi de vin special, învechit în caverne făcute din rezervoare de tuf săpate din stâncă, ducând la o aromă unică în lume datorită solului vulcanic bogat în minerale. Nu-i așa că meriți să savurezi aromele Cappadociei?

Meriți bucurie

Se spune că suntem copii toată viața. Devenim adulți pentru că uităm să ne bucurăm cu adevărat de ceea ce ne oferă viața și ne punem singuri opreliști. Dar copilul din noi este acolo, mereu dornic să se îmbrace cu hainele bucuriei. Asta se va întâmpla într-o vacanță în Cappadocia. Vei primi un premiu extraordinar, ceva ce nu credeai că îți lipsește și care îți va aduce senzații pe care le credeai pierdute în copilărie. Zborul cu balonul, plimbarea cu cămila, momente de călărie printre stânci din tuf pictate de apus, un safari cu jeep-ul sau cu atv-ul, incursiunile din orașele subterane, toate te vor translata din nou în copilărie și vei simți cum îți vine să țopăi de bucurie și să aplauzi râzând cu gura până la urechi, inundat de cele mai intense emoții și senzații. Meriți să fii din nou copil! Meriți o vacanță în Cappadocia!

VIS și MAGIE cu DreamTeam Holidays

Descoperă circuitele de poveste în Cappadocia, de la 498 Euro, 2 adulți, 7 nopți, cu avion și mic dejun incluse >>> AICI.

Citește și: De ce un circuit în Cappadocia este experiența supremă a călătorului însetat de peisaje

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

THE TRAIN RIDE ADVENTURE

    Participăm la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învătăm istorie participând la revoluție. (Opțional)