Mauritius:  vacanță în paradis, fără niciun compromis

Atunci când pășești pe meleagurile subtropicale ale insulei Mauritius, vei fi imediat de acord cu Mark Twain care spus că ”ai crede că Mauritius a fost făcută prima, și apoi Raiul; pentru că Raiul a fost copiat după această insulă.” Ascunsă departe de continentul african, deși parte din el, pe apele de un turcoaz ireal ale Oceanului Indian, născută din învolburările mistice ale vulcanilor subterani, Mauritius este una dintre destinațiile exotice cele mai îndrăgite ale călătorilor dependenți de vacanțele pictate de natură cu valuri, nisip și păduri de palmieri. Mauritius:  vacanță în paradis, un sinonim cu adevărat potrivit, dar fără costurile exorbitante ale unei vacanțe exotice. Pentru că această destinație fabulos de pitorească, este ușor accesibilă cu avionul și pachetele turistice au costuri cu adevărat potrivite oricărui buzunar.

Mauritius:  vacanță în paradis

Să începem mai întâi cu a ne bucura, pe moment, ochii imaginației cu frumusețea și diversitatea acestui stat african, poate cel mai romantic loc din lume. Mauritius este un mini-arhipeleag de 15 insule și insulițe vulcanice, din Oceanul Indian, plutind la 900 de kilometri de Madagascar, tivit cu plaje cu nisip alb, înconjurat de al treilea cel mai mare recif de corali din lume și capitonat spectaculos cu vârfuri muntoase mărețe, păduri subtropicale formate din peste 80 de specii de palmieri și câmpuri nesfârșite de trestie de zahăr. 

Acest paradis în miniatură îți va tăia respirația prin peisajele pe care numai talentul infinit al naturii le poate sculpta. Vizitează cele mai spectaculoase plaje și pășește cu emoție în cele mai copleșitoare puncte de belvedere:

  • Top 10 plaje conform TripAdvisor, din 29 de plaje ale insulei cotate cu Blue Flag: Iles aux Cerfs, Flic en Flac, Le Morne, Mont Choisy, Pereybere, Tamarin Bay, Trou d’Argent, Ile Plate, Blue Bay, Belle Mare
  • Top 10 puncte de belvedere: Sublime Point, restaurantul Le Chamarel, Le Morne Brabant, Machabée,  Le Pouce, cascada Chamarel, restaurantul Varangue sur Morne, Citadel Fort Adelaide, Pieter Both, Maconde

Continuăm călătoria noastră imaginară cu ceea ce face din acest loc binecuvântat de natură o destinație turistică perfectă, și anume, toate activitățile distractive, romantice sau deosebite care pot completa o vacanță exotică tipică, cu plaje și palmieri:

  • Plimbări subacvatice la Trou d’eau Douce și Port Louis
  • Tiroliană la  Rodrigues, Parcul Casela Nature, River Galets
  • Parasailing  la Grand Bay, Belle Mare și Ile Aux Cerfs
  • Plimbări cu kayakul în peșteri în Pointe Aux Sable
  • Ski pe apă în Grand Baie
  • Windsurfing în Le Morne, Manawa, One Eye, Reciful Mic
  • Pescuit la apă adâncă în Grad Bay și Râul Negru
  • Vizionare de delfini și balene
  • Comuniunea cu natura, ecoturism și drumeții în Parcul Natural Casela, Cele 7 Cascade, Grădina Botanică SSR, Muntele Brabant, Valea Culorilor, Parcul Natural La Vanille, Defileul Râului Negru, Rezervația naturală Iles aux Aigrettes, Rezervația naturală Bel Ombre, Rezervația naturală Pădurea de Fildeș
  • Gastronomie unică în lume. Descrisă ca ”tigaia cu savori topite a lumii”, Mauritius îți oferă o pleiadă de arome savuroase sub umbrela creolă, ce îmbină influențe franceze, portugheze, indiene și chineze. Încearcă aromatul ceai de vanilie, dar și preparatele preferate ale localnicilor precum dim-sum, bol renverse, faratah, salata Inimă de Palmier, curry, byriani, dhal puri și sosul pe bază de roșii adorat de aceștia, rougaille.

Vacanță exotică fără compromisuri financiare? DA!

Toți visăm să călătorim pe tărâmuri exotice și să ne alintăm trupul și sufletul cu ape turcoaz și plaje cu nisip alb, adulmecând briza sub umbra revigorantă a palmierilor seculari. Însă destinațiile exotice sunt, de cele mai multe ori, de neatins din punct de vedere financiar. Însă Mauritius este, fără doar și poate, destinația exotică ce, nu numai că împlinește toate calitățile obligatorii ale unei vacanțe exotice, ci și oferă sute de unități de cazare cu standard de calitate extraordinar, dar la prețuri mai mult decât decente. Așa că, pentru tine, îți oferim un calcul pe trei niveluri de acomodare, ca să îți faci o idee și, de ce nu, să te convingi că Mauritius poate fi un vis împlinit.

  1. Manisa Hotel *** – 2578 Euro, 2 adulți

       Servicii incluse: transport avion, mic dejun, cazare 7 nopți

       Mai multe detalii aici.

  • Tamassa Bel Ombre **** – 3383 Euro, 2 adulți

       Servicii incluse: transport avion, mic dejun, cazare 7 nopți

             Mai multe detalii aici.

  • Salt of Palmar, adults-only boutique hotel, ***** –  3898 Euro, 2 adulți

Servicii incluse: transport avion, mic dejun, cazare 7 nopți

Mai multe detalii aici.

Descoperă toate ofertele pentru Mauritius DreamTeam Holidays aici.

Ca să încheiem apoteotic această mini-călătorie imaginară, trebuie să subliniem că Mauritius: vacanță în paradis este o descriere ce nu face cu adevărat cinste acestei destinații fabuloase. Mauritius este un labirint turistic exotic, unde a te rătăci este sinonim cu a trăi viața la adevărata ei frumusețe. Cea mai sigură insulă exotică din lume se poate lăuda cu o promisiune pe care o îndeplinește fiecărui turist: că va avea parte de o experiență ce transcende realitatea și catapultează simțurile, fie ele romantice, dornice de aventură sau de odihnă. Ce zici, îți împlinești un vis?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

THE TRAIN RIDE ADVENTURE

    Participăm la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învătăm istorie participând la revoluție. (Opțional)