DESCOPERA IORDANIA **** - 8 Zile

Ziua 1 - București - Amman

   Zbor București – Amman

        După sosirea în Amman și efectuarea formalităților vamale, vom fi transferați la hotel. 

Ziua 2 - Amman - Jerash - Karak - Petra

După micul dejun începem ziua cu un city tour al capitalei Amman, turul orașului, citadela, templul lui Hercule, amfiteatrul, moscheea albastră, apoi continuăm spre nord pentru a vizita splendidul oraș roman  Jerash , așezare urbană tipic romană cu străzi pavate, temple ridicate pe coline, teatre spațioase, piețe publice, fântâni și ziduri ce-și fac loc printre turnuri și porți. Vechiul oraș Jerash este unul dintre cele mai bine păstrate orașe romane din lume.  

Vizităm apoi  Castelul Kerak ( unul dintre cele mai bune exemple de construcție din timpul Cruciadelor). După vizitarea castelului, continuăm drumul spre Petra unde servim cina și ne cazăm.

 

Ziua 3 - Petra - Wadi Rum

      Astăzi vom începe explorarea  uneia dintre cele 7 minuni ale lumii noi, Petra, celebrul oraș antic care se află pe jumătate ascuns în peisajul suflat de vânt din sudul Iordaniei, cel mai prețios site de patrimoniu UNESCO din lume. După vizita la Petra vom continua să  explorăm Little Petra (Siq al-Barid) – care este o vale îngustă situată la aproximativ 8 kilometri nord de centrul orașului Petra. Locul este un bogat site arheologic, cu morminte tăiate în piatră, arhitectură construită din piatră și inginerie hidrologică complexă. Situl este situat în interiorul fertil al nordului Petrei, un peisaj care păstrează dovezi ale viticulturii și vinificării pe scară largă, alături de cultivarea cerealelor, măslinelor și a altor produse. Continuăm să vizităm Izvorul lui Moise, locul unde Moise a lovit o stânca cu toiagul și a ieșit apa. Apoi vom continua călătoria spre Wadi Rum   sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici vom găsi aventura și  vom simți romantismul Deșertul Arabiei. Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi și munți din travertin erodati , crescând  printre nisipuri colorate în alb și roz. 

Seara ne așteaptă un loc uimitor unde vom servi cina și ne vom caza în Wadi Rum,  Oasis Camp.

Ziua 4 Wadi Rum – Aqaba

   După micul dejun ne bucurăm de  un safari  4×4 de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabiei. 

Apoi ne îndreptăm spre Aquaba unde avem cina și cazare

Ziua 5 - Aqaba

Astăzi ne relaxam la Marea Roșie.

          Opțional, cine dorește – poate merge în croazieră pe Marea Roșie cu barca cu fundul de sticlă pentru a admira coralii și a face snorkeling.

 

Ziua 6 - Aqaba - Marea Moartă

După micul dejun ne îndreptăm spre Marea Moartă. 

Opțional –  putem merge în rezervația Wadi Mujib să facem “trekking” și “canyoning”. O experientă plină de adrenalină și peisaje mirifice. Nu puteți rata așa ceva! Canionul este deschis doar pe perioada verii!!!

Dead Sea (Marea Moarta) https://dreamteamholidays.ro

     

Ziua 7 - Marea Moartă

      Zi liberă. 

Situată la 430 metri sub nivelul mării, cea mai scăzută elevație de pe glob, Marea Moartă este, de fapt, un lac cu o salinitate foarte ridicată, de 342 g/kg, care te ajută să plutești la suprafața apei, fără cel mai mic efort de a înota.

 

Dead Sea (Marea Moarta) https://dreamteamholidays.ro

Marea Moartă oferă nenumarate beneficii prin mineralele pe care le conține, fiind locul potrivit pentru un scurt sejur de răsfăț, atât pentru trup, cât și pentru suflet. Tratamentele Spa oferite aici sunt experiențe în sine prin proprietățile curative surprinzătoare și vă puteti oferi un răsfăț la superlativ pentru minte și corp.

Ziua 8 - Marea Moartă- Aeroport

După micul dejun în drumul spre aeroport, vizităm Muntele Nebo, Madaba și Biserica Sf.Gheorghe. 

  Madaba, “Orașul Mozaicului” , unde principala atracție este o hartă din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Fagaduinței: reprezentarea grafică conține doua milioane de bucați viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, orașe dar și Delta Nilului. Vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe.

Vom ajunge apoi la Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, unde se afla mormântul lui Moise. Aici ne vom bucura de o panorama spectaculoasă asupra Vaii Iordanului și a Mării Moarte.

Mount Nebo

Opțional putem vizita Betania, locul sfânt unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus în apa din albia Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie și din textele bizantine și medievale.

Ne vom conecta cu vibrații si energii înalte ale Lui Isus Hristos și ale Fecioarei Maria și  ne vom încărca bateriile pentru drumul spre casă.

Madaba, “Orașul Mozaicului” , unde principala atracție este o hartă din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Fagaduinței: reprezentarea grafică conține doua milioane de bucați viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, orașe dar și Delta Nilului. Vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe, apoi ne îndreptăm spre aeroport.

Amman – București

Hoteluri unde ne cazam

* * * *

Oraș

Aqaba

Amman

Petra

Wadi Rum

Marea Moartă

Nopți

2 Nopți

1 Noapte

1 Noapte

1 Noapte

 2 Nopți

Oraș

Aqaba

Amman

Petra

Wadi Rum

Marea Moartă

Nopți

2 Nopți

2 Nopți

1 Noapte

1 Noapte

 1 Noapte

Servicii incluse:

 •       Servicii incluse:

  – Bilete de avion București-Amman-București

  – bagaj de mâna mic 40x20x25

  – bagaj de cală 20 kg 

  – Taxele de aeroport

  – Taxa de viză

  – Cazare cu demipensiune ( mic dejun+cina) pentru 7 nopți  la hotelurile specificate ( 4 stele)

  – Toate transferurile, tururile și vizitele menționate în program

  – Ghid local vorbitor de limba română

  – Asistență turistică la sosire și la plecare

  – Însoțitor de grup din partea agenției pe toată perioada vacanței

    Bonus: intrarea la Petra

Servicii neincluse:

 • Cheltuieli de natură personală
 • Asigurare completă de calatorie (medicală,  și storno)
 • Excursii opționale:    Wadi Mujib (50 $ usd) , Betania (60 $ usd), croazieră Marea Roșie cu prânz inclus (60 $ usd)
 • Băuturi la mese și alte mese decât cele menționate
 • Tips ghid și șofer – 40 $ usd

Prețuri

Tarif de persoană în cameră DublăDe la 1260 $ usd
Single Room supplement280 $ usd

Rezervarea se face prin achitarea unui avans de 350 $ usd (și o copie după pașaport – pentru viză și asigurare), iar restul de bani se achită eșalonat pană la 45 zile înainte de plecare.

Iordania - Follow your heart and enter the kingdom of heaven

Cuprins

THE TRAIN RIDE ADVENTURE

    Participăm la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învătăm istorie participând la revoluție. (Opțional)