De ce un sejur în Mauritius este vacanța perfectă pentru oricine, oricum și oricând

Ce înseamnă pentru tine o vacanță perfectă? Nu cumva acel spațiu în timp unde poți să îți schimbi ritmul vieții cu o delicatețe a relaxării și a blândeții cu tine însuți? Nu cumva acel loc unde poți renaște și îți poți întinde oasele minții și mușchii sufletului către noi locuri, noi culturi, noi oameni și noi experiențe? Vacanța perfectă este în Mauritius. Și nu o spunem doar pentru că sună exotic sau pentru că insula aceasta magică este sinonimă cu plaje albe și ape turcoaz. O spunem pentru că, după un sejur în Mauritius, de fiecare dată când vei fi acaparat de tumultul urban, de grijile de adult, de fuiorul întortocheat al timpului, vei închide ochii și, derulând în minte filmul vacanței tale pe aceste meleaguri subtropicale, vei regăsi atât pe tine însuți cât și energia îndestulătoare de care vei avea nevoie pentru a merge mai departe.

Dar destul cu introducerea, este timpul să ne aventurăm imaginația în unul dintre cele mai spectaculoase arhipeleaguri de insule ale lumii, unde valurile Oceanului Indian alintă țărmuri de cristale de nisip alb, născute din erupțiile vulcanilor subterani și modelând recifuri milenare. Oricine pășește aici va simți că a făcut alegerea corectă pentru vacanța perfectă.

Clima permite un sejur în Mauritius în orice perioadă a anului

Având o climă subtropicală, Mauritius poate fi aleasă ca destinație de vacanță oricând în timpul anului. Clima este blândă, cu variații mici de temperatură, cu o media anuală de 24°C.

Mauritius are două anotimpuri:

  • O vară umedă, caldă, din noiembrie până în mai, cu cele mai calde luni în ianuarie și februarie, când temperaturile urcă la un maximum de 30°C – în medie pe coastă ating 27°C și pe platou 22°C. Decembrie, ianuarie și februarie sunt cele mai calde luni, cu temperaturi medii de 27-28°C.
  • O iarnă uscată și răcoroasă din iunie până în octombrie, când temperaturile noaptea ajung la un minimum de 17 grade Celsius și în medie pe coastă ating 22°C și 19°C pe platou. Iulie este cea mai răcoroasă lună, cu temperaturi medii de 20-21°C.

Prin urmare, dacă vrei o vacanță ieftină într-o destinație exotică poți alege un sejur în Mauritius în sezonul rece. Asta nu înseamnă că nu vei putea să te bucuri de plaje și de vreme caldă, pentru că apa oceanului nu scade sub 23°C și confortul termic va fi ideal, pentru că, practic, vei avea aceeași temperatură în aer ca și în apă. Mai mult, un sejur în Mauritius extrasezon înseamnă că vei avea parte, nu numai de prețuri mai mici ci și de mult mai puțină umiditate, înseamnă că seara te vei putea răcori după o zi de soare, că poți vizita insula fără să faci insolație și că vor fi mult mai puțini țânțari. Iar finalul de iunie și începutul de septembrie ar fi ideale pentru o vacanță cu copiii, ca să nu fie nevoie să fie învoiți de la școală în timpul anului școlar.

Dacă vrei temperaturi tropicale și mult soare, apă caldă ca o supă și un sejur în Mauritius concentrat pe relaxare la plajă, atunci perioada ideală pentru tine va fi sezonul de vară, când atât apa oceanului cât și aerul vor avea tot aceeași temperatură, dar de 27°C. Nu te speria, nici în această perioadă soarele nu este atât de puternic încât să îți strice excursiile prin locurile incredibile ale insulei. În zonele de belvedere, majoritatea aflate în munți, temperaturile se stabilesc la 23-22°C.

Cu un sejur în Mauritius bifezi tot ce ți-ai putea dori vreodată de la o vacanță

Totul la un loc și un loc pentru tot. Așa ar putea fi definită această destinație plutind ca un vis în apele oceanului Indian. Un sejur în Mauritius împlinește orice dorință.

Vrei vacanța perfectă pentru copii dar blândă cu portofelul?

Ai plaje cu nisip fin, ape turcoaz cu intrare lină în apă, snorkelling prin recifurile spectaculoase de corali, vizionare de delfini și balene, tiroliene, drumeții prin cele mai frumoase păduri de palmieri din lume, parcuri naturale, parcuri tematice și acvatice și sute de opțiuni de hoteluri la prețuri decente cu activități numeroase pentru copii.

Vrei o vacanță activă?

Ei bine, un sejur în Mauritius îți va oferi în fiecare zi ocazii fabuloase prin care să îți consumi energia. Mauritius este în topul 10 al celor mai căutate destinații pentru împătimiții de golf, având o istorie de peste 179 de ani în acest sport, fiecare teren imens din cele 13 fiind unic și oferind experiențe cu adevărat remarcabile. Dacă golful este prea liniștit pentru tine, poți alege parasailing, plimbări subacvatice sau cu kayakul în peșteri, ski pe apă, windsurfing, drumeții sau chiar pescuit.

Vrei o vacanță romantică?

Ai ajuns exact acolo unde trebuie. Pentru că Mauritius se află, prin vot, în topul 10 al celor mai romantice insule din lume. Este locul ideal pentru o lună de miere magică sau pentru un sejur romantic în cuplu. Există o varietate uriașă de hoteluri adults-only, unde vă puteți delecta cu masaje de cuplu, cine romantice învăluiți în apusuri la fel de frumoase ca dragostea voastră, masaje și clipe de iubire de neuitat în camere luxoase. Puteți să savurați romantismul insulei în excursii cu catamaranul pictate de dansurile incredibile ale delfinilor, în cine romantice în puncte de belvedere formidabile, în plimbări cu elicopterul sau cu jeep-ul.

Vrei o vacanță cu experiențe culturale?

Aici o găsești. Poate ți se pare ciudat, însă această insulă ascunsă departe de continentul african, deși parte din el, este un amestec fabulos de culturi, care îți va satisface dependența de culturalizare. Localnicii sunt descendenți ai europenilor, africanilor și asiaticilor, cu o diversitate exotică de tradiții și religii care se contopesc atât de armonios între ele încât vei rămâne fermecat de locuri spirituale precum Gang Talao, un loc de pelerinaj al hindușilor, dormitând la poalele unui vulcan sau de locuri aflate în patrimoniul UNESCO, precum Aapravasi Ghat și Le Morne care te vor îndestula cu istoria lor. Vei rămâne vrăjit și de dansurile tradiționale, de ritualurile religioase și de cultura abundentă a mauritanilor.

Și, pentru că adevărata cultură a unui popor se și gustă, vei savura splendoarea culinară a preparatelor ce amestecă într-o cascadă de gusturi influențe din Europa, Africa și Asia: de la preparate indiene și chinezești la cele franțuzești. Trebuie să știi că bucătăria mauritană este influențată de dominația franceză, de sclavii africani eliberați, de muncitorii indieni și imigranții chinezi care s-au stabilit în secolul 19 pe insulă. Și asta face ca preparatele tradiționale din Mauritius să fie unice în lume. Un exemplu simplu sunt Napolitaine, care nu sunt napolitane, cum le-ar spune numele, ci un fel de macarons reinterpretați. Iar călătoria ta culinară nu este limitată numai la mâncare, ci și la băuturi. Într-un sejur în Mauritius poți savura berea Pheonix și romul Green Island produse local dar și cafeaua, care este cultivată tot pe insulă. Și mai poți chiar savura și influențele engleze, prin varietatea uimitoare de ceaiuri, multe dintre ele produse pe insule, cel mai faimos brand fiind Bois Chérie. Descoperă și alouda, o băutură răcoroasă de vară, cu lapte, semințe de busuioc și jeleu de agar-agar cu diferite arome. Iar panacon te va alinta spiritual, cu aromele sale de tamarind și cardamon, fiind o băutură preparată pentru ritualurile religioase.

Oricine, oricum și oricând se poate bucura de un sejur în Mauritius. Această insulă exotică reușește să adune la un loc ceea ce nicio altă insulă nu reușește: prețuri decente, plaje exotice, activități magice, experiențe culturale intense și o tradiție culinară unică. De aceea este destinația pe care, iată, într-un final că ai găsit-o căutând vacanța perfectă.

VIS și MAGIE cu DreamTeam Holidays

Descoperă toate ofertele DreamTeam Holidays pentru un sejur în Mauritius aici.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

THE TRAIN RIDE ADVENTURE

    Participăm la marea revoluție arabă din 1916 într-un tren autentic care datează din perioada aceea în Wadi Rum. Este o experiență unică și vom avea prilejul să învătăm istorie participând la revoluție. (Opțional)